Aerosol Blussystemen & Brandblussers

Ontdek de werking en voordelen van onze aerosol blussystemen en brandblussers

Met ons zeer brede assortiment automatische blussystemen en aerosol brandblussers kunnen wij voor de meest uiteenlopende  brandbeveiligingsproblemen een oplossing bieden. Onze blussystemen zijn getest en goedgekeurd voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van het beschermen van bussen, treinen en boten tot schakelkasten, goederenliften, fabriekshallen en windturbines.

Wij bieden verschillende automatische blussystemen aan. Onze RSL Fire aerosol generatoren, ook wel bekend als ‘Condensed Aerosol Generators’ of ‘Aerosol Fire Suppression Systems’, zijn ideaal voor gesloten ruimtes omdat de aerosolen de herontsteking van de brand tot enkele uren kan onderdrukken.

Onze automatische blussystemen kunnen worden geïnstalleerd als nieuw systeem, als vervanging voor uw huidige systeem of als uitbreiding van een bestaand blussysteem.

RSL Fire Aerosol Fire Suppression Systems

De voordelen van onze Aerosol blussystemen

Onze aerosol blussystemen bieden vele voordelen en kunnen voor de meest uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Onze aerosol blussystemen zijn goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties, vergen weinig onderhoud en beschermen tegen diverse branden. Dankzij de unieke technologie wordt herontsteking zeer effectief en op twee manieren verhinderd, ook bij brandende lithium-ion batterijen. Onze aerosol generatoren zijn van de hoogste kwaliteit en door de meest gerenommeerde instituten van Europa gecertificeerd. 

Onze referenties

Onze aerosol brandblussers & generatoren

Onze aerosol brandblussers en generatoren hebben een blusvermogen van 0,2 tot 79 m3 per unit. Onze kleinste units zijn ideaal voor gesloten en kleine ruimtes zoals het motorcompartiment van een klassieke auto of een kleine schakelkast. Onze grotere units bieden brandbeveiliging in grotere (deels open) ruimtes. De combinatie van meerdere units in een centraal gestuurd brandbeveiligingssysteem biedt eindeloze mogelijkheden. Naast onze aerosol generatoren voor gesloten ruimtes en voertuigen bieden wij ook enkele poederblussers die geschikt zijn voor het beschermen van open ruimtes en handheld aerosol brandblussers. 

Wij bieden als enige fabrikant ook door VdS gecertificeerde aerosol brandblussers aan zonder ingebouwd koelsysteem. Hierdoor is minder blusmiddel per m3 nodig en blijven er nog minder reststoffen over na activatie. De werking en de voordelen zijn verder gelijk aan onze units met ingebouwd koelsysteem. Voor applicaties die maximale bluskracht nodig hebben raden wij onze units met ingebouwd koelsysteem aan. Ons complete product line-up biedt meerdere varianten met zowel radiale als axiale uitstroom die inzetbaar zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen en ruimtes. 

Aerosol Brandblussers

Zonder koelsysteem
Axiale & radiale uitlaat

Aerosol Brandblussers

Met ingebouwd koelsysteem
Axiale uitlaat / mondstuk

Aerosol Brandblussers

Met ingebouwd koelsysteem
Radiale uitlaat / mondstuk

Roestvrijstalen modules

Poederblussers

Handheld brandblussers

Reseller of installatie-partner worden?
Neem contact met ons op!

RSL Fire

Het beste automatische blussysteem

Drukvrij, zonder leidingen en met een lange levensduur

Onze volledig automatische blussystemen zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de lucht-, ruimtevaart en defensie. Als high-end brandblusser en aerosol generator is het blusmiddel gebaseerd op een vaste chemische verbinding die volledig stabiel blijft totdat hij wordt geactiveerd. Het automatische blussysteem kan handmatig of automatisch worden geactiveerd, elektrisch met een spanning van 6-30V of met een analoge ontsteking. In het laatste geval is geen externe energiebron nodig en werken de aerosol brandblussers geheel autonoom en automatisch.

Een automatisch blussysteem met aerosol bestaat in wezen uit de blusgeneratoren zelf, een branddetectiesysteem dat geschikt is voor de blusruimte en indien nodig een elektrisch besturingsapparaat (EST) in de vorm van een bluscentrale. Wij bieden oplossingen voor de complete keten van branddetectie tot het blussen zelf. 

De bij het blussen geproduceerde aerosol gedraagt zich als gas en blust het vuur zowel chemisch als fysiek. De omzetting van kaliumbicarbonaat in kaliumcarbonaat verwijdert chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces. Zonder oxidatie kan er geen brand zijn. Aangezien deze chemische reactie een zogenaamde “endotherme” reactie is, wordt er tegelijkertijd ook extra warmte aan het systeem onttrokken.

Aerosol van RSL Fire biedt de meest effectieve brandblusmethode!

RSL Fire Aerosol Fire Suppression Systems
RSL Fire Pressure Generating Powder Fire Suppression Systems
VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Aerosol als blusmiddel

Snel, veilig, milieuvriendelijk en betrouwbaar

Een aerosol is een mengsel van een gas en vaste en / of vloeibare zwevende deeltjes. Door de verbranding van de vaste stof in de aerosolgeneratoren ontstaat een aerosol van vloeibare en gasvormige deeltjes, bestaande uit kaliumcarbonaten, met een deeltjesgrootte van ongeveer 1 μm.

Het essentiële blusmiddel van de aerosol is kaliumwaterstofcarbonaat, dat bij een temperatuur van ca. 50 ° C zeer snel ontleedt, waarbij het water en kooldioxide afgeeft. Hierdoor ontstaat kaliumcarbonaat. Kaliumcarbonaat wordt vanuit fysiologisch oogpunt als onschadelijk beschouwd; het zit ook in levensmiddelen als additief E501.

Eén blusproces met dubbele bluskracht voor uw veiligheid

De omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat verwijdert chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces. Zonder oxidatie kan er geen brand ontstaan.

Het zuurstofgehalte van de omgevingslucht wordt niet verlaagd. Omdat dit chemische proces een zogenaamde endotherme reactie is, wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind.

Aerosol Brandbeveiligingsconcepten

Strategieën voor optimale brandbestrijding

DIRECT BLUSSEN

Automatische Blussystemen & Aerosol Brandblussers
1. Brand in een besturings- of serverkast.
Automatische Blussystemen & Aerosol Brandblussers
2. Het automatische directe blussysteem wordt geactiveerd en dooft de brand.
Automatische Blussystemen & Aerosol Brandblussers
3. Minimale schade van de betreffende schakel- of serverkast.

Het directe automatische blussysteem biedt de mogelijkheid om de brand direct daar te bestrijden waar de brand ontstaat. Het unieke snelle blussucces wordt behaald door het feit dat de zeer compacte blusapparaten direct in de te beveiligen objecten kunnen worden geplaatst en door de extreem snelle responstijd van onze brandblussers (doorgaans minder dan 10 seconden). Dit biedt optimale bescherming voor servers of andere elektrische apparaten. Hiermee worden grote materiële schade en de daarmee samenhangende uitval effectief voorkomen.

RUIMTE BEVEILIGING

Automatische Blussystemen & Aerosol Brandblussers
1. Brand in een besturings- of serverkast.
Automatische Blussystemen & Aerosol Brandblussers
2. Brandmelders worden geactiveerd en het alarm wordt gerapporteerd aan de besturingseenheid.
Automatische Blussystemen & Aerosol Brandblussers
3. Het blussysteem wordt geactiveerd en de brand wordt geblust.
Het standaardsysteem bestaat uit een automatisch brandalarmsysteem inclusief een bluscentrale met noodstroomvoorziening en één of meerdere bluseenheden. Indien gewenst kan het systeem worden uitgebreid met handmatige activering, audiovisuele alarmsystemen en branddetectie naar de brandmeldcentrale of zelfs naar de brandweer. Onze systemen kunnen ook in bestaande brandalarmsystemen worden geïntegreerd.