Je bekijkt nu RSL Fire ontwikkeld een blussysteem voor transport van Lithium-Ion Batterijen

RSL Fire ontwikkeld een blussysteem voor transport van Lithium-Ion Batterijen

Speciaal voor het transport en de opslag van lithium-ion batterijen en andere gevaarlijke goederen, hebben wij een blussysteem ontwikkeld dat geïntegreerd kan worden in mobiele transport kisten. Onze systemen detecteren en blussen eventuele branden volledige autonoom en verhinderen herontsteking.

Lithium-ion batterijen vormen een grote uitdaging als het gaat om transportveiligheid. Zelfs kleine beschadigingen of interne storingen kunnen leiden tot een interne kortsluiting en Thermal Runaway. Hierdoor ontstaan grote hoeveelheden gassen die bij vrijkomen ontbranden en snel tot een grote brand kunnen leiden.

Transportcontainers moeten daarom de volgende eigenschappen hebben:
1.: Een stabiele behuizing
2.: Een vuurvaste voering
3.: Een geschikt blussysteem

Op basis van deze specificaties zijn onze transportboxen ontwikkeld. Ze bestaan uit een gecertificeerde aluminium kist, een optionele voering met steenwol en een van onze volautomatische aerosol blussystemen. Aerosol is ideaal als blusmiddel voor lithium-ion batterijen:

  1. Aerosol kan gasvlammen van beschadigde lithiumcellen zeer snel en effectief doven.

2.: De lange houdtijd van de aerosol helpt om gasvlammen die ontstaan nadat de blusser is geactiveerd, permanent te onderdrukken, zelfs gedurende een langere periode (tot enkele uren).

3.: Aerosol kan brandend verpakkingsmateriaal snel en blijvend doven.

4.: Aerosol helpt de Thermal Runaway te vertragen en het temperatuurniveau van aangrenzende cellen te verlagen en kan zo de verspreiding en herontsteking van een brand stoppen.

Onze transportboxen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Ook zijn er UN-gecodeerde transport- en opbergboxen voor transport over de weg of door de lucht.

Neem voor meer informatie contact met ons op.