Voordelen van aerosol ten opzichte van CO2-brandblussers

Aerosol blusinstallaties zijn geschikt voor vrijwel elk toepassingsgebied waarin voorheen CO2-blussystemen werden gebruikt. Hieronder staan ​​de punten die spreken voor aerosol in plaats van CO2 als blusmiddel:

Economische voordelen van aerosol blussystemen

 1. Voordelig in aanschaf: Door de eenvoudige opbouw en de zeer effectieve blusmiddelen zijn aerosol blussystemen zeer voordelig in aanschaf. Omdat deze systemen geen externe drukvaten en leidingen nodig hebben, zijn de installatiekosten ook aanzienlijk lager dan bij gasblussystemen.
 2. Zeer voordelig in onderhoud en ander onderhoud: aerosol generatoren staan ​​niet onder druk en worden puur elektrisch bediend zonder pijpleidingen. De onderhoudsinspanning is daardoor extreem laag.
 3. Duurzame technologie: aerosol generatoren hebben een levensduur van 10-20 jaar.
 4. Minimale constructie-inspanning: aerosol generatoren kunnen direct in het te beschermen gebied worden geïnstalleerd. Het kostbaar en plaatsintensief creëren van aparte opslagruimtes voor gasflessen is niet nodig.
 5. De eisen aan de te beschermen objecten zijn extreem laag. Het is niet nodig de te beveiligen voorwerpen gasdicht te maken of bestaande kameropeningen af ​​te sluiten. Achteraf inbouwen is meestal ook zonder problemen mogelijk.
 6. VdS gecertificeerd

Technische voordelen van aerosol blussystemen

 1. Betere persoonlijke bescherming. In tegenstelling tot CO2-systemen is er geen acuut verstikkingsrisico bij gebruik van een aerosolsysteem. Omdat aerosolgeneratoren niet onder druk staan, is er geen risico op gevaarlijke lekken.
 2. Flexibele systemen: geïnstalleerde aerosolblussystemen zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden wanneer het beschermende object wordt gebruikt of verplaatst.
 3. Zeer breed toepassingsgebied: Aerosol is geschikt voor het blussen van branden van de klassen A, B, C, D, E en F. Van individuele schakelkasten tot complete server- of technische ruimtes, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.
 4. Geen schade door geluidsdruk op harde schijven: gasblussystemen genereren zeer hoge geluidsniveaus van soms ruim 120 db vanwege hun hoge werkdruk wanneer ze worden geactiveerd. Bij moderne harde schijven kan dit leiden tot storingen of zelfs volledige uitval.
 5. Aërosolgeneratoren genereren maximaal 80 db.

Lees meer over onze automatische blussystemen en aerosol brandblussers.

Aerosol blusmiddel
RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen