Blussystemen voor Auto's en Oldtimers

Bescherm uw auto of sportwagen tegen brand met aerosol

Blussysteem voor auto’s, sportwagens en oldtimers

Regelmatig komt het tot brand in het motorcompartiment van auto’s. Alleen al in Duitsland verbranden jaarlijks 15.000 auto’s, voornamelijk als gevolg van een technisch defect of smoorschade. In veel gevallen raakt het ook zeer dure sportwagens of oldtimers die niet kunnen worden vervangen en waarvan de waarde vaak niet in geld is uit te drukken. Gelukkig is er een oplossing om uw geliefde vierwieler te beveiligen tegen brand.

RockEX by RSL Fire

RockEX is een volautomatisch brandblussysteem dat speciaal is ontwikkeld door RSL Fire om branden in de motorruimtes van auto’s en andere voertuigen te bestrijden. Het systeem werkt volledig onafhankelijk, onderhoudsvrij en zonder externe voeding. De levensduur van het systeem is 10 jaar. De geïntegreerde analoge activeringskabel maakt een snelle en betrouwbare branddetectie in het hele motorcompartiment mogelijk. De brandblussers van RockEX zijn zeer eenvoudig te installeren en kunnen in elke werkplaats snel geïnstalleerd worden. De activeringskabel wordt met kabelbinders langs bestaande kabels bevestigd. In geval van brand blijft de schade beperkt.

RockEX bevat vaste stoffen die in geval van brand door een chemische reactie tot aerosol worden. Deze aerosolen blijven in de motorruimte hangen en verhinderen een herontsteking. Meer informatie over onze automatische blussystemen.

Blussystemen voor auto’s & oldtimers
RockEX 200CR Automatische Brandblusser en blussysteem voor voertuigen en autos

Onze blussystemen zijn o.a. geschikt voor de volgende voertuigen

Onze mobiele blussystemen zijn ook bij uitstek geschikt voor bussenvrachtwagens, landbouwmachines, scheepvaart en bouwmachines.

Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor voertuigen

Onze automatische brandblussers voor auto's en oldtimers

Voor consumenten bieden wij drie verschillende versies van onze RockEx automatische brandblussers voor auto’s en oldtimers aan. De standaard RockEx 200CR bevat 200 gram blusmiddel en is geschikt voor de meeste motorruimtes van auto’s en klassiekers. Mocht uw motorruimte echter zeer klein zijn of onderverdeeld zijn in compartimenten dan bieden wij ook twee kleinere units met 50 en 100 gram blusmiddel aan. Ook is het mogelijk te kiezen voor axiale uitstroom in plaats van radiale uitstroom. Mocht het uiterlijk van de brandblusser een rol spelen bieden wij tegen een kleine meerprijs ook een roestvrijstalen variant aan. Het is zelfs mogelijk de brandblusser van een carbon cover te voorzien. Wij informeren u graag over de mogelijkheden op basis van uw type auto. 

Onze automatische blussystemen werken volledig autonoom en maken gebruik van een analoog detectie kabel dat in de motorruimte langs bestaande kabels vastgemaakt kan worden. In tegenstelling tot andere automatische brandblussers zijn onze aerosol generatoren 100% betrouwbaar en veroorzaken geen nevenschade. Na activatie blussen onze units in een paar seconden de brand en wat overblijft is slechts een beetje stof wat eenvoudig weg te spoelen is. 

Radiale uitstroom

Axiale uitstroom

RockEX 200CR Automatische Brandblusser en blussysteem voor voertuigen en autos
RockEx 200CR met geïntegreerde detectie kabel
RockEX 200CR Automatische Brandblusser en blussysteem voor voertuigen en autos
RockEx 100CR met aparte detectie kabel
RockEx 100CSS
RockEx 200CSS in roestvrijstaal

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]