Blussystemen voor containers

Bescherm kostbare lading tegen brand met onze automatische brandblussers

Blussystemen voor containers

Onze aerosol blussystemen en automatische brandblussers zijn uitermate geschikt voor het beschermen van containers. Of het gaat om de brandgevoelige elementen in koelcontainers of een kostbare lading. Onze blussystemen worden daar gemonteerd waar de brand kan ontstaan en blussen de brand snel en effectief voordat de brand de lading kan verwoesten of zich kan verspreiden. Door de unieke blustechniek wordt herontsteking voorkomen en blijft zelfs in geval van kortsluiting de schade beperkt tot een minimum.

Onze aerosol generatoren bieden ook bescherming voor transport en opslag van lithium-ion batterijen. Hiervoor zijn andere brandblussystemen en blusmiddelen doorgaans ongeschikt. Doordat bij het blusproces ook warmte onttrokken wordt kan een kettingreactie succesvol worden voorkomen en de grote gevolgen van een batterij brand worden ondervangen.

Blussystemen voor containers

Onze automatische blussystemen en brandblussers zijn onder andere geschikt voor de volgende containers:

VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]