Blussystemen voor Bouwmachines & Werktuigen

Ontdek de voordelen van onze automatische blussystemen

Blussystemen voor bouwmachines en werktuigen

Brand is een groot gevaar voor mens en machine. Dankzij onze compacte brandbeveiliging voor bouwmachines en werktuigen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het brandgevaar. Onze Aerosol generatoren kenmerken zich door de brede inzetbaarheid, betrouwbaarheid en lange levensduur.

Wij bieden u betrouwbare en goedkope blussystemen voor vrijwel alle bouwmachines en werktuigen. Met ons assortiment aan verschillende automatische brandblussers kunnen we vrijwel alle machines beschermen, van kleine graafmachines tot grote tunnelboormachines.

Onze brandpreventie wordt geïnstalleerd bij de bron van een mogelijke brand, bijvoorbeeld de motor of elektrische installatie, en in geval van brand direct geactiveerd. De brand wordt gedoofd voordat de brand zich kan verspreiden. Hiermee wordt uw machine beschermd en hoeft slechts de brandoorzaak te worden vervangen.

De branddetectie wordt autonoom uitgevoerd via een analoog detectiesysteem of een elektrische sensor, afhankelijk van uw wensen. Het aerosol blusmiddel dat door middel van een chemische reactie ontstaat is niet schadelijk voor de machine, noch voor de natuur en de mens. Voorkom brand en uitval van uw machines – kies voor de blussystemen van RSL Fire.

Blussysteem voor werktuigen
Blussysteem voor bouwmachines

Onze brandbeveiliging is onder andere voor volgende bouwmachines en werktuigen geschikt

Heeft u vragen over een werktuig dat hier niet vermeld staat? Neem contact met ons op.
Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor voertuigen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]