Blussystemen voor bussen en touringcars

Onze innovatieve automatische blussystemen en aerosol brandblussers zijn geschikt voor alle soorten bussen en touringcars. Ieder jaar weer zorgen busbranden voor grote materiële en immateriële schade. Onze aerosol generatoren blussen een brand als gevolg van oververhitting, een technisch defect of een ongeluk snel en effectief. Aerosol is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor mens en machine.

Onze aerosol generatoren worden al gebruikt in een grote verscheidenheid aan bussen (o.a. stadsbussen in Zurich en Keulen) en andere voertuigen. Onze automatische blussystemen bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. In tegenstelling tot gasblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet nodig. Achteraf inbouwen is dus zonder problemen mogelijk; bij de ontwikkeling van het voertuig hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen. Onze uiterst compacte blusgeneratoren kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle motorcompartimenten en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. We kunnen bewezen brandbeveiligingscomponenten gebruiken voor detectie. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk.

De eenvoudigste systeemvariant bestaat uit een enkele aerosol generator met automatische branddetectie middels een activeringskabel. Dit systeem werkt volledig onafhankelijk en autonoom zonder stroomvoorziening. Tot onze klanten behoren onder meer het transportbedrijf in Keulen, waar we onze blussystemen hebben uitgerust voor meer dan 200 reguliere bussen. In de aanbesteding voor de blustechniek heeft Regionalverkehr Köln GmbH bijzondere aandacht besteed aan de betrouwbaarheid, zuinigheid en onderhoudsgemak van de te installeren systemen. Het innovatieve automatische blussysteem van RSL Fire voldoet optimaal aan al deze criteria. Onze Duitse partner, Wetrax GmbH, kreeg daarom de opdracht om de voertuigen uit te rusten, die in het voorjaar van 2017 werden opgeleverd. Zelfs in de krappe motorcompartimenten van sterk gemotoriseerde sportwagens of oldtimers, kunnen onze systemen eenvoudig achteraf worden ingebouwd en permanent en betrouwbaar worden gebruikt onder de zwaarste omstandigheden.

ECE R-107 Gecertificeerd

We hebben onlangs met succes twee van onze innovatieve blussystemen getest volgens de nieuwste ECE R-107 standaard. Zowel onze aerosol- als poederblussystemen hebben de veeleisende tests doorstaan ​​en zijn nu ECE R-107 gecertificeerd door TÜV Nord.

Neem voor meer informatie over ECE R-107 en onze gecertificeerde brandblussystemen voor bussen en touringcars contact met ons op. De complete ECE R-107 richtlijn kan gedownload worden op Europa.eu.

Brandblusser voor bussen en touringcars ECE R-107 certificeert
Brandblussysteem voor bus en touringcar ECE R107
Blussysteem voor bussen en touringcars ECE R-107 certificeert
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen