Blussystemen voor bussen en touringscars

Ontdek de voordelen van ons aerosol blussysteem voor bussen en touringcars

Blussystemen voor bussen en touringcars

Onze innovatieve automatische blussystemen en aerosol brandblussers zijn geschikt voor alle soorten bussen en touringcars. Ieder jaar weer zorgen busbranden voor grote materiële en immateriële schade. Onze aerosol generatoren blussen een brand als gevolg van oververhitting, een technisch defect of een ongeluk snel en effectief. Aerosol is milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur.

Busbrand

Onze aerosol generatoren worden al gebruikt in een grote verscheidenheid aan bussen (o.a. door Ebusco en steden als Zurich, Dusseldorf en Keulen) en andere voertuigen. Onze automatische blussystemen bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. In tegenstelling tot gas- en poederblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet nodig. Achteraf inbouwen is dus zonder problemen mogelijk; bij de ontwikkeling van het voertuig hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen. Onze uiterst compacte blusgeneratoren kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle motorcompartimenten en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. We kunnen bewezen brandbeveiligingscomponenten gebruiken voor detectie. 

Ook de komst van elektrische bussen biedt kansen voor de inzet van onze systemen en ons unieke blusmiddel. Wij werken actief samen met verschillende busfabrikanten en batterij-producenten om deze te beveiligen tegen brand en thermal runaway te voorkomen. 

De eenvoudigste systeemvariant bestaat uit een enkele aerosol generator met automatische branddetectie middels een warmtedetectie kabel. Dit systeem werkt volledig onafhankelijk en autonoom zonder stroomvoorziening. Duizenden bussen in Europa zijn reeds met onze systemen uitgerust. Hiertoe behoort o.a. de stad Keulen: In de aanbesteding voor de blustechniek heeft Regionalverkehr Köln GmbH bijzondere aandacht besteed aan de betrouwbaarheid, zuinigheid en onderhoudsgemak van de te installeren systemen. Het innovatieve automatische blussysteem van RSL Fire voldoet optimaal aan al deze criteria. Zelfs in de krappe motorcompartimenten van sterk gemotoriseerde sportwagens of oldtimers, kunnen onze systemen eenvoudig achteraf worden ingebouwd en permanent en betrouwbaar worden gebruikt onder de zwaarste omstandigheden.

RSL 200CR
RSL 200CR - gecertificeerd blussysteem voor bussen
Blussysteem voor bussen RSL 400CR
Eenvoudig te installeren in iedere motorruimte

ECE R107 GeTEST

Drie van onze blusgeneratoren met 100, 200 en 400 gram blusmiddel zijn getest volgens de ECE R107 standaard. Hiermee bieden wij een complete oplossing voor alle type bussen. De veeleisende tests hebben onze aerosol generatoren zonder problemen doorstaan en de tests zijn uitgevoegd volgens de UNECE R107 richtlijn door TÜV Nord.

Neem voor meer informatie over onze blussystemen voor bussen en touringcars contact met ons op

Tüv Nord
Blussysteem voor bussen
Blussysteem voor bussen
Blussysteem voor bussen
Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor voertuigen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]