Blussystemen voor Trekkers en Landbouwmachines

Ontdek de voordelen van onze automatische blussystemen

Blussystemen voor trekkers en landbouwmachines

Brand vormt een groot gevaar voor trekkers en landbouwmachines. Zeker gedurende hete zomerdagen, bereiken de machines hun grenzen. Droog gras en hooi kunnen gemakkelijk ontvlammen op de hete onderdelen van de motoren en daardoor de hele machine afbranden.

Onze automatische blussystemen en brandblussers beiden een optimale brandbeveiliging voor uw machine die eenvoudig achteraf kan worden aangebracht. Het eenvoudigste systeem werkt volledig autonoom met een analoge kabel om de blusgenerator te activeren. De systemen zijn onschadelijk voor mens en natuur en hebben een levensduur tot 20 jaar.

Dankzij de innovatieve technologie die gebruik maakt van aerosol als blusmiddel zijn uw machines en voertuigen betrouwbaar, voordelig en 24 uur per dag beschermd tegen brand. 

Blussystemen voor landbouwmachines

Onze automatische blussystemen en brandblussers zijn onder andere geschikt voor de volgende landbouwmachines:

Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor voertuigen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]