Brandbeveiliging maatwerk oplossingen

Ons brede assortiment biedt de perfecte oplossing voor elke toepassing, van een compacte blusser van slechts ca. 20 g met een blus potentieel van 200 liter tot een grote generator die ruimtes kan beschermen met een volume tot ca. 80 m3.

Alle generatoren kunnen worden gecombineerd tot systemen met verschillende apparaten om objecten van elke grootte te beschermen. Als het gaat om systeemplanning, vertrouwen we op beproefde brandbeveiligingsproducten en gecertificeerde systemen.

Onze bluscentrales kunnen worden aangesloten op bestaande brandalarmpanelen of worden geïntegreerd in grotere beveiligingsconcepten. In tegenstelling tot gassystemen stelt onze aerosol-technologie slechts minimale eisen aan de te beschermen objecten, ze hoeven niet gasdicht te zijn, het is niet nodig om aparte opslagruimten te creëren of met veel moeite leidingen te leggen. Aerosol generatoren zijn uiterst eenvoudig te installeren en hoeven alleen te worden bedraad. Dit helpt de installatiekosten laag te houden en maakt de systemen onderhoudsarm.

Aerosol Fire Extinguisher
Brandbeveiliging maatwerk oplossingen

Drukopbouwende generatoren

Gespecialiseerde aerosol brandbeveiligingssystemen met poeder of water

Naast de drukloze aerosol generatoren bieden wij twee soorten drukopbouwende aerosol brandbeveiligingssystemen aan: poeder- en watermodules. De poederunits bevatten ABC-poeder. Het water verenigt vloeistoffen met kaliumzouten. In beide units, die poeder of water bevatten, bevindt zich een aerosol generator. Wanneer de generator geactiveerd is, wordt er druk opgebouwd om waternevel of poeder op het gewenste gebied van brandbestrijding te spuiten.

Onze druk-genererende aerosol-brandbeveiligingssystemen zijn geschikt voor open ruimtes (bijv. Benzinestations of olieplatforms). De water- of poeder aerosol dient als deken om te voorkomen dat de brand opnieuw oplaait.

Onze drukopbouwende systemen zijn verkrijgbaar in een range verschillende maten. Onze kleinste unit levert een blusvermogen van 300 gram tot 100 kg voor onze grootste druk-genererende unit. Verschillende units kunnen worden gecombineerd in bestaande of nieuwe brandbeveiligingssystemen om eindeloze blusprestaties te leveren.

Ons ABC-bluspoeder grijpt direct in bij het verbrandingsproces door de radicale reactieketens die in de vlam ontstaan te onderbreken. Dit gebeurd door middel van een zogenaamde wandreactie op het oppervlak van de zeer fijne poederdeeltjes (ook wel bekend als een remmend of antikatalytisch effect). Dit maakt snel blussen mogelijk.

Bij branden met kolen of sintels zorgen ABC-poeders ook tijdens het verkolingsproces voor een chemisch verstoring. Hierdoor ontstaat snel een isolatielaag die voorkomt dat zuurstof in contact komt met het brandmateriaal.

RSL Fire P15 Aerosol blussysteem
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen