Brandbeveiliging voor machines en robots

Voorkom productie uitval en schade met onze Aerosol blussystemen. Ideaal voor het beschermen van individuele machines en robots en zelfs complete productielijnen. Omdat deze systemen geen externe drukvaten en pijpleidingen nodig hebben, zijn de installatiekosten en constructiekosten aanzienlijk lager dan bij gasblussystemen. Door het gebruik van droge aerosol ontstaat geen schade aan de machine en wordt geen zuurstof weggenomen.

Aerosolblussystemen kunnen direct in de machine of robot worden geïnstalleerd of alternatief een complete productielijn of productieruimte worden beveiligd. Het kostbaar en plaats intensief creëren van aparte opslagruimtes voor gasflessen is niet nodig. Ook is het niet nodig om de objecten gasdicht te maken of bestaande openingen volledig af te sluiten. Achteraf inbouwen is meestal ook zonder problemen mogelijk. Aerosol generatoren staan ​​niet onder druk en worden puur elektrisch bediend zonder pijpleidingen. Onze gecertificeerde aerosol generatoren voor machines zijn zeer onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

In tegenstelling tot CO2-systemen is er geen acuut verstikkingsrisico bij gebruik van een aerosol systeem. Omdat aerosol generatoren niet onder druk staan, is er geen risico op gevaarlijke lekken. Geïnstalleerde aerosol blussystemen zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden wanneer het te beschermen object wordt vervangen of verplaatst.

Een groot aantal Europese fabrikanten heeft reeds de voordelen van onze aerosol blussystemen ontdekt. Onlangs hebben wij een lasrobot van in een hightech productiecentrum van ABB beschermd met een aerosol brandblussysteem.

Twee brandblussystemen voor productieruimtes

Direkt blussen

Aerosol Löschsysteme Direktes LöschenAerosol Löschsysteme Direktes LöschenAerosol Löschsysteme Direktes Löschen

Ruimte beveiliging

Aerosol Löschsysteme RaumflutungAerosol Löschsysteme RaumflutungAerosol Löschsysteme Raumflutung
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen