Blussystemen voor machines, robots & industrie

Ontdek de voordelen van onze aerosol blussystemen

Blussystemen voor machines en robots

Voorkom productie uitval en schade met onze Aerosol blussystemen. Ideaal voor het beschermen van individuele machines en robots en zelfs complete productielijnen. Omdat deze systemen geen externe drukvaten en pijpleidingen nodig hebben, zijn de installatiekosten en constructiekosten aanzienlijk lager dan bij gasblussystemen. Door het gebruik van droge aerosol ontstaat geen schade aan de machine en wordt geen zuurstof weggenomen.

Onze aerosol blussystemen kunnen direct in de machine of robot worden geïnstalleerd of alternatief een complete productielijn of productieruimte worden beveiligd. Het kostbaar en plaats intensief creëren van aparte opslagruimtes voor gasflessen is niet nodig. Ook is het niet nodig om de objecten gasdicht te maken of bestaande openingen volledig af te sluiten. Achteraf inbouwen is meestal ook zonder problemen mogelijk. Aerosol generatoren staan niet onder druk en worden puur elektrisch bediend zonder pijpleidingen. Onze gecertificeerde aerosol generatoren voor machines zijn zeer onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

In tegenstelling tot CO2-systemen is er geen acuut verstikkingsrisico bij gebruik van een aerosol systeem. Omdat aerosol generatoren niet onder druk staan, is er geen risico op gevaarlijke lekken. Geïnstalleerde aerosol blussystemen zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden wanneer het te beschermen object wordt vervangen of verplaatst.

ABB Robot

Een groot aantal Europese fabrikanten heeft reeds de voordelen van onze aerosol blussystemen ontdekt. Onlangs hebben wij een lasrobot in een hightech productiecentrum van ABB beschermd met een van onze aerosol brandblussystemen.

Twee oplossingen voor MACHINES EN ROBOTS

DIRECT BLUSSEN

Blussystemen voor machines

1. Brand in een machine, robot of schakelkast

Blussystemen voor machines
2. Het automatische directe blussysteem wordt geactiveerd en dooft de brand.
Blussystemen voor machines
3. Minimale schade van de betreffende machine, robot of schakelkast
Het directe automatische blussysteem biedt de mogelijkheid om de brand direct daar te bestrijden waar de brand ontstaat. Het unieke snelle blussucces wordt behaald door het feit dat de zeer compacte blusapparaten direct in de te beveiligen objecten kunnen worden geplaatst en door de extreem snelle responstijd van onze brandblussers (doorgaans minder dan 10 seconden). Dit biedt bijvoorbeeld optimale bescherming voor zeer gevoelige servers of andere elektrische apparaten. Hiermee worden grote materiële schade en de daarmee samenhangende uitval effectief voorkomen.

RUIMTE BEVEILIGING

Blussystemen voor machines

1. Brand in een machine, robot of schakelkast

Blussystemen voor machines
2. Brandmelders worden geactiveerd en het alarm wordt gerapporteerd aan de besturingseenheid.
Blussystemen voor machines
3. Het blussysteem wordt geactiveerd en de brand wordt geblust.
Het standaardsysteem bestaat uit een automatisch brandalarmsysteem inclusief een bluscentrale met noodstroomvoorziening en één of meerdere bluseenheden. Indien gewenst kan het systeem worden uitgebreid met handmatige activering, audiovisuele alarmsystemen en branddetectie naar de brandmeldcentrale of zelfs naar de brandweer. Onze systemen kunnen ook in bestaande brandalarmsystemen worden geïntegreerd.
VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]