Brandbeveiliging voor opslagruimtes en magazijnen

Bescherm uw opslagruimte en goederen tegen brand met onze Aerosol blussystemen. Onze systemen zijn optimaal geschikt voor gebruik in opslagruimtes en veelzijdig inzetbaar of het nu gaat om het beschermen van kostbare goederen of gevaarlijke stoffen. Omdat deze systemen geen externe drukvaten en pijpleidingen nodig hebben, zijn de installatiekosten en constructiekosten aanzienlijk lager dan bij gasblussystemen of sprinklerinstallaties. Het blusmiddel bestaat uit droge aerosol waardoor bij het blus proces geen schade ontstaat. Ook wordt geen zuurstof weggenomen.

Onze compacte automatische Aerosol blussystemen kunnen direct daar worden geïnstalleerd waar het brand risico het hoogst is; bijvoorbeeld in de goederenlift, paternoster, schakelkast, generator of heftruck. Ook is het mogelijk de complete opslagruimte te beveiligen met meerdere grote units. Het kostbaar en plaats intensief creëren van aparte opslagruimtes voor gasflessen is niet nodig. Ook is het niet nodig om de objecten gasdicht te maken of bestaande openingen volledig af te sluiten. Achteraf inbouwen is meestal ook zonder problemen mogelijk. Aerosol generatoren staan ​​niet onder druk en worden puur elektrisch bediend zonder pijpleidingen. Onze VdS gecertificeerde aerosol generatoren zijn zeer onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

In tegenstelling tot CO2-systemen is er geen acuut verstikkingsrisico bij gebruik van een aerosol blussysteem. Omdat aerosol generatoren niet onder druk staan, is er geen risico op gevaarlijke lekken. Geïnstalleerde aerosol systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden wanneer het beschermende object wordt vervangen of verplaatst.

Van een kleine opslagruimte voor gevaarlijke stoffen of batterijen tot het compleet beschermen van een groot magazijn, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Onze systemen en brandblussers zijn 100% milieuvriendelijk en voldoen aan de laatste eisen voor brandveiligheid en duurzaamheid.

 

Twee brandblussystemen voor opslagruimtes

Direkt blussen

Aerosol Löschsysteme Direktes LöschenAerosol Löschsysteme Direktes LöschenAerosol Löschsysteme Direktes Löschen

Ruimte beveiliging

Aerosol Löschsysteme RaumflutungAerosol Löschsysteme RaumflutungAerosol Löschsysteme Raumflutung
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen