Automatische brandbeveiliging voor goederenliften en paternoster

Tegenwoordig worden automatische opslagsystemen steeds vaker gebruikt. Met deze systemen kunnen grote hoeveelheden goederen in een kleine ruimte worden opgeslagen. De optimale brandbeveiliging van deze paternoster en goederenliften is echter een probleem voor veel bedrijven. Omdat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut, is zowel de installatie van blusapparatuur als de distributie van het blusmiddel een grote uitdaging. Door de lekkende behuizing is het gebruik van gasblussystemen niet mogelijk. Een gasdichte behuizing van het gehele opslagsysteem is niet economisch en gaat ook gepaard met een verslechtering van de bruikbaarheid. Water- of schuimsproeiers kunnen het blusmiddel in het apparaat niet goed verdelen, bovendien zijn deze blusmiddelen ongeschikt voor de veelal opgeslagen grote hoeveelheden kunststof.

Onze innovatieve aerosol blussystemen zijn echter bij uitstek geschikt voor gebruik in paternoster, automatische opslagsystemen en goederenliften. Onze aerosol generatoren zijn extreem compact, hebben geen leidingen nodig en kunnen ook gemakkelijk achteraf worden gemonteerd. Het blusmiddel aerosol wordt optimaal verdeeld door het opslagsysteem, maar vereist geen gasdichtheid. Onze systemen bestrijden de brand snel en effectief en zijn tegelijkertijd duurzaam en onschadelijk voor mens en machine. Het blus proces duurt slechts enkele seconden. Hierdoor kunnen branden zo snel mogelijk worden geblust en kan grote materiële schade worden voorkomen. Door de lange werkingsduur van de aerosol worden mogelijke herontstekingen onderdrukt. In tegenstelling tot gasblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet meer nodig.

Brandbeveilging blussysteem brandblusser paternoster goederenlift
Brandbeveilging blussysteem brandblusser paternoster goederenlift
Brandbeveilging blussysteem paternoster goederenlift
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen