Blussystemen voor Schakelkasten

Direct en automatisch blussen daar waar de brand ontstaat

BLUSSYSTEMEN voor schakelkasten

Onze innovatieve automatische blussystemen zijn optimaal geschikt voor het beschermen van alle soorten schakelkasten. Of het nu gaat om de gerichte bescherming van individuele kasten of grotere rijen schakelkasten, wij kunnen voor elke toepassing de optimale oplossing bieden. Onze aerosol brandblussers en brandblussystemen blussen snel en effectief en zijn onschadelijk voor mens en machine. Onze blusgeneratoren worden al gebruikt in een breed scala aan toepassingen en bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. Er zijn geen leidingen nodig, het is niet nodig om de kasten af te dichten. Achteraf inbouwen is dus zonder problemen mogelijk, bij de planning van de schakelkast hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen. Onze extreem compacte blussers kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle kasten en hoeven alleen maar te worden bedraad. Als het gaat om branddetectie, kunnen we vertrouwen op beproefde componenten voor technische brandbeveiliging. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk. Het is ook mogelijk om aan te sluiten op een bestaand brandalarmsysteem en om een volledig onafhankelijke brandcentrale op te zetten.

RSL Fire Aerosol brandblusser
Blusinstallatie Schakelkast
Blussysteem schakelkast
Brandblusser schakelkast
VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

Onze automatische brandblussers voor schakelkasten

Vrijwel al onze automatische brandblussers en aerosol blusgeneratoren zijn geschikt voor gebruik in schakelkasten. De keuze voor een bepaalde unit hangt primair van de inhoud van de schakelkast of schakelruimte af. Onze kleinste unit met 0,1 m3 capaciteit is geschikt voor inbouw in zelfs de kleinste schakelkast of switchboard. Onze grootste units zijn geschikt om complete schakelruimtes te beschermen. Een enkele unit kan tot 79 m3 beschermen. Daarnaast bieden wij afhankelijk van de beschikbare ruimte units met axiale of radiale uitstroom aan. 

Onze automatische blussystemen zijn 100% betrouwbaar en kunnen volledig autonoom werken door middel van een analoog detectie kabel. Daarnaast is het mogelijk onze brandblussers aan te sluiten op vrijwel alle mogelijke brand- en rookmelders en brandmeldecentrales. In tegenstelling tot andere automatische brandblussers zijn onze aerosol generatoren 100% betrouwbaar en veroorzaken geen nevenschade. Na activatie blussen onze units in een paar seconden de brand en wat overblijft is slechts een beetje stof wat eenvoudig weg te spoelen is. De aerosolen blijven na activatie in de ruimte zweven en verhinderen actief herontsteking van de brand, zelfs tot uren na activatie.  

RSL Fire blussystemen

Zonder koelsysteem
Axiale & radiale uitlaat
Slechts 73 g blusmiddel per m3
VdS gecertificeerd

RSL Fire blussystemen

Met ingebouwd koelsysteem
Axiale uitlaat / mondstuk
Ook geschikt voor mobiele toepassingen
TÜV gecertificeerd

RSL Fire blussystemen

Met ingebouwd koelsysteem
Radiale uitlaat / mondstuk
Ook geschikt voor mobiele toepassingen

Aerosol Blussysteem RSL20C
RSL 20C
RSL 160 en RSL 400
RSL 160 & RSL 400
Aerosol Blussysteem RSL 3000C
RSL 3000C

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]