Blussystemen voor Boten en Schepen

Ontdek de voordelen van aerosol voor de scheepvaart

Brandbeveiliging voor boten en schepen

Onze blussystemen zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen in de scheepvaart en het beschermen van uiteenlopende boten en schepen tegen brand. Onze producten omvatten een breed scala aan oplossingen, van autonome brandblussers tot complete systemen voor elke denkbare scheepsruimte. Onze innovatieve aerosol blussystemen reageren snel en doeltreffend.

Of het nu gaat om het beschermen van elektrische systemen, individuele motoren of complete machinekamers. Aerosol blust snel, effectief en zonder schade voor mens en machine. De blussers zijn gecertificeerd volgens IMO en getest door TUV Nord. Onze blusgeneratoren worden al jaren in de scheepvaart gebruikt en bieden betrouwbare bescherming tegen branden van de klassen A, B, C en F. Sinds 2015 worden onze blusapparaten bijvoorbeeld gebruikt in de raceboten van de F1H 2O-serie. In tegenstelling tot gasblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet meer nodig. Achteraf inbouwen is ook zonder problemen mogelijk; bij de planning van het schip hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen. Onze uiterst compacte blussers kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle machinekamers en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. De eenvoudigste systeemvariant bestaat uit 1 of meer blusapparaten met branddetectie door middel van thermische kabels. Dit systeem werkt volledig onafhankelijk met een geïntegreerde voeding en temperatuurgevoelige ontgrendelingskabels. Als alternatief is activatie zonder voeding mogelijk met veel van onze blusgeneratoren door middel van een analoge ontstekingskabel. Bij branddetectie vertrouwen we op beproefde componenten voor technische brandbeveiliging. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk.

Blussysteem voor scheepvaart en maritieme toepassingen

Onze aerosol generatoren zijn onder andere geschikt voor volgende maritime sectoren:

Blussysteem voor scheepvaart
Blussysteem voor scheepvaart
Blussysteem voor boten en pleziervaart motorruimte
Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor vaartuigen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]