Blussystemen voor vrachtwagens, logistiek en transport

Ontdek de voordelen van onze automatische brandblussers

Blussystemen voor vrachtwagens, logistiek en transport

Onze innovatieve aerosol blussystemen en brandblussers zijn geschikt voor alle soorten vrachtwagens en commerciële voertuigen. Brand is een van de belangrijkste oorzaken voor materiële en immateriële schade in de transportsector. Het risico op uitval door brand kan aanzienlijk beperkt worden door vrachtwagens en andere commerciële voertuigen uit te rusten met onze compacte aerosol blussystemen. Onze aerosol generatoren blussen een brand als gevolg van oververhitting, een technisch defect of een ongeluk snel en effectief. Aerosol is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor mens en machine.

Onze aerosol generatoren worden reeds gebruikt in een groot aantal vrachtwagens en transportondernemingen. De blussystemen kunnen zowel gebruikt worden voor bescherming van de motorruimte als de lading. Onze automatische brandblussers bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. Achteraf inbouwen is zonder problemen mogelijk. Onze uiterst compacte blussystemen kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle motorcompartimenten. Onze blussystemen voor voertuigen werken compleet autonoom, van branddetectie tot blussen. Ons aerosol blusmiddel verhindert tevens herontsteking en beperkt de brandschade tot het minimum. 

Onze automatische blussystemen zijn ook bij uitstek geschikt voor het beschermen van containers en waardevolle ladingen. 

Blussystemen voor vrachtwagens

ECE R-107 Gecertificeerd

Onlangs hebben wij met succes twee van onze innovatieve blussystemen getest volgens de nieuwste ECE R-107 standaard. Zowel onze aerosol- als poederblussystemen hebben de veeleisende tests doorstaan en zijn nu ECE R-107 gecertificeerd door TÜV Nord.

Neem voor meer informatie over ECE R-107 en onze gecertificeerde brandblussystemen voor vrachtwagens contact met ons op. De complete ECE R-107 richtlijn kan gedownload worden op Europa.eu.

Tüv Nord
Blussysteem voor bussen
Blussysteem voor bussen
Blussysteem voor bussen
Tüv Nord

Onze aerosol brandblussers en blussystemen voor voertuigen en scheepvaart zijn gecertificeerd door TÜV NORD 

De voordelen van onze Aerosol blussystemen voor voertuigen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]