Brandbeveiliging voor vrachtwagens, logistiek en transport

Brandbeveiliging vrachtwagens, logistiek en transportOnze innovatieve aerosol blussystemen en brandblussers zijn geschikt voor alle soorten vrachtwagens en commerciële voertuigen. Brand is een van de belangrijkste oorzaken voor materiële en immateriële schade in de transportsector. Het risico op uitval door brand kan aanzienlijk beperkt worden door vrachtwagens en andere commerciële voertuigen uit te rusten met onze compacte aerosol generatoren. Onze aerosol generatoren blussen een brand als gevolg van oververhitting, een technisch defect of een ongeluk snel en effectief. Aerosol is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor mens en machine.

Onze aerosol generatoren worden reeds gebruikt in een groot aantal vrachtwagens en transportondernemingen. De systemen kunnen zowel gebruikt worden voor bescherming van de motorruimte als de lading. Onze automatische brandblussers bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. Achteraf inbouwen is zonder problemen mogelijk. Onze uiterst compacte blussystemen kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle motorcompartimenten en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. We kunnen bewezen brandbeveiligingscomponenten gebruiken voor detectie. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk.

Brandbeveiliging voor containers

Naast vrachtwagens zijn onze aerosol brandblussystemen en automatische brandblussers ook geschikt voor het beschermen van containers. Of het gaat om de brandgevoelige elementen in koelcontainers of kostbare lading. Onze systemen worden daar gemonteerd waar de brand kan ontstaan en blussen de brand snel en effectief voordat de brand zich kan verspreiden. Door de unieke blustechniek wordt herontsteking voorkomen en blijft zelfs in geval van kortsluiting de schade beperkt tot een minimum.

Onze aerosol generatoren bieden ook bescherming voor transport en opslag van lithium-ion batterijen. Hiervoor zijn andere brandblussystemen en blusmiddelen doorgaans ongeschikt. Doordat bij het blusproces ook warmte onttrokken wordt kan een kettingreactie succesvol worden voorkomen en de grote gevolgen van een batterij brand worden ondervangen.

ECE R-107 Gecertificeerd

We hebben onlangs met succes twee van onze innovatieve blussystemen getest volgens de nieuwste ECE R-107 standaard. Zowel onze aerosol- als poederblussystemen hebben de veeleisende tests doorstaan ​​en zijn nu ECE R-107 gecertificeerd door TÜV Nord.

Neem voor meer informatie over ECE R-107 en onze gecertificeerde brandblussystemen voor vrachtwagens, bussen en andere commerciële voertuigen contact met ons op. De complete ECE R-107 richtlijn kan gedownload worden op Europa.eu.

Automatisch blussysteem brandblusser motorruimte bus vrachtwagen auto boot
Blussysteem motorruimte
Brandbeveiliging en blussystemen voor vrachtwagens transport en logistiek motorruimtes
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen