Brandbeveiliging voor windturbines

Brandbeveiliging en blussystemen voor windturbinesOnze innovatieve aerosol blussystemen en automatische brandblussers zijn perfect voor gebruik in windturbines. Of het nu gaat om het beschermen van elektrische systemen, generatoren of hele turbines. Onze systemen blussen snel en uiterst effectief en zijn ongevaarlijk voor mens en machine. Het blusproces duurt slechts enkele seconden. Hierdoor kunnen branden direct bij de bron worden geblust en kan grote materiële schade worden voorkomen. Omdat onze aerosol generatoren niet onder druk staan ​​en geen bewegende delen hebben, zijn ze extreem onderhoudsvriendelijk.

Door de lange werkingstijd van de aerosolen wordt een mogelijke herontsteking voorkomen. Onze blus generatoren hebben zich jarenlang bewezen en bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. In tegenstelling tot gasblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet meer nodig. Achteraf inbouwen is daardoor zonder problemen mogelijk; bij de planning van het systeem hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen. Onze uiterst compacte blussers kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle machine- en technische ruimtes en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. Voor branddetectie kunnen we terugvallen op alle componenten van de technische brandbeveiliging. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk.

Wij hebben reeds vele windmolens en windturbines in binnen- en buitenland uitgerust met onze RSL Fire aerosol brandblussers. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Brandbeveiliging blussysteem voor Windturbine
Brandbeveiliging blussysteem brandblusser voor Windturbines
Brandbeveiliging blussysteem brandblusser voor Windturbine
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen