Blussystemen voor generator en stroomvoorziening

Ontdek de voordelen van onze aerosol blussystemen

Blussystemen voor generator en stroomvoorzieningen

Aerosol blussystemen zijn optimaal geschikt voor de beveiliging van generatoren en stroomvoorzieningen. Omdat onze systemen geen externe drukvaten en pijpleidingen nodig hebben, zijn de installatiekosten en constructiekosten aanzienlijk lager dan bij gas-blussystemen of en niet zo destructief als sprinklerinstallaties. Door het gebruik van droge aerosol ontstaat geen nevenschade en wordt geen zuurstof weggenomen.

Aerosol blussystemen kunnen direct daar geïnstalleerd worden waar het brandgevaar het hoogst is; bijvoorbeeld in de generator, noodstroomvoorziening of schakelkast. Alternatief kan ook de complete elektrische ruimte worden beveiligd. Het kostbaar en plaats intensief creëren van aparte opslagruimtes voor gasflessen is niet nodig. Ook is het niet nodig om de objecten gasdicht te maken of bestaande openingen volledig af te sluiten. Achteraf inbouwen is meestal ook zonder problemen mogelijk. Aerosol generatoren staan niet onder druk en worden puur elektrisch bediend zonder pijpleidingen. Onze gecertificeerde aerosol generatoren voor serverkasten, schakelkasten en technische ruimtes zijn zeer onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

In tegenstelling tot CO2-systemen is er geen acuut verstikkingsrisico bij gebruik van een aerosol systeem. Omdat aerosol generatoren niet onder druk staan, is er geen risico op gevaarlijke lekken. Geïnstalleerde aerosol systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen of uit te breiden wanneer het beschermende object wordt vervangen of verplaatst.

Blussystemen en blusinstallaties voor technische ruimtes

Van een enkele generator tot een complete (nood)stroomvoorziening, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Vanwege hun hoge werkdruk genereren gasblussystemen zeer hoge geluidsniveaus, soms ruim 120 dB. Bij moderne harde schijven en elektronica kan dit leiden tot storingen of zelfs volledige uitval. Aerosolgeneratoren genereren maximaal 80 db.

Heeft u interesse in onze blussystemen voor uw stroomvoorziening of andere toepassingen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Onze automatische blussystemen en brandblussers zijn onder andere geschikt voor de volgende stroomvoorzieningen

VDS Logo

Onze aerosol blussystemen zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

De brand wordt herkend door middel van een brandmelder, elektrische ontsteking of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is milieuvriendelijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

Offerte aanvragen

Contact

Bent u geïnteresseerd in onze aerosol blussystemen en brandblussers? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

RSL Fire

RSL Fire Benelux

Walborg 3, 1082AM Amsterdam

Tel: + 31 20 369 8600
Email: [email protected]