Brandbeveiliging voor treinen, trams en metros

Brandbeveiliging en blussystemen voor lightrail en railvervoerOnze innovatieve aerosolblusinstallaties zijn geschikt voor alle soorten railvoertuigen onder uiteenlopende bedrijfsomstandigheden. Of het nu gaat om het beschermen van elektrische installaties of complete machinekamers met dieselmotoren. Onze systemen blussen snel en effectief en zijn onschadelijk voor mens en machine. Onze aerosol generatoren worden al jaren gebruikt in het spoorvervoer en bieden betrouwbare bescherming tegen branden van klasse A, B, C en F. In tegenstelling tot gasblussystemen zijn complexe installatie- en onderhoudswerkzaamheden niet meer nodig. Achteraf inbouwen is ook zonder problemen mogelijk; bij de planning van het voertuig hoeft geen rekening te worden gehouden met onze systemen.

Onze uiterst compacte blussers kunnen ook worden ondergebracht in zeer smalle machine- en technische ruimtes en hoeven alleen te worden bedraad. Er is geen leidingwerk nodig. Als het gaat om branddetectie, kunnen we vertrouwen op beproefde componenten voor technische brandbeveiliging. Of het nu gaat om rook- of temperatuurmelders en / of handmatige activering, alles is mogelijk. De eenvoudigste systeemvariant bestaat uit een aerosolgenerator met branddetectie door middel van analoge kabels. Dit systeem werkt volledig onafhankelijk en zonder stroomvoorziening. De aerosol generator van ca. 120 g heeft al een blusvermogen van 200 liter.

Onze systemen kunnen gebruikt worden voor alle technische en brandgevoelige onderdelen in treinen, trams en metros. Vele internationale vervoerders hebben de voordelen van onze aerosol generatoren reeds ontdekt. Zowel passagiers- als goederentreinen kunnen met onze systemen effectief worden beschermd tegen brand.

Brandbeveiliging en blussystemen voor treinen
Brandbeveiliging en blussystemen voor trams
Brandbeveiliging en blussystemen voor metros
VDS Brandbeveiliging certificering

Onze aerosol brandblussers zijn erkend door Europa’s nummer één voor brandbeveiliging: VdS

Voordelen van onze Aerosol blussystemen

 • De meest effectieve blustechnolgie

 • Premium kwaliteit
 • Absoluut betrouwbaar

 • Verdrijft geen zuurstof

 • 100% milieuvriendelijk

 • Geschikt voor brandklassen A, B, C & F

 • Goedkoper als gas- en sprinklerinstallaties

 • Ruimtebesparende installatie

 • Lage onderhoudskosten

 • Duurzame technologie – tot 20 jaar levensduur

 • Professioneel installatie- en serviceteam

 • Geschikt voor het beschermen van lithium-ion batterijen

 • VdS gecertificeerd

Hoe werkt Aerosol als blusmiddel?

Aerosol blusmiddelDe brand wordt herkend door middel van een elektrische ontsteking, brandmelder of volledig autonome analoge ontsteking. Onze Aerosol generator genereert de aerosol en een endothermische reactie zorgt voor de omzetting van kaliumwaterstofcarbonaat in kaliumcarbonaat waarbij chemisch oxiderende stoffen uit het verbrandingsproces worden verwijdert en de brand dooft. Tevens wordt er tegelijkertijd extra warmte onttrokken aan het verbrandingsproces. Zo wordt de brand op twee manieren geblust en wordt de kans op herontsteking aanzienlijk verkleind. Tijdens het blusproces wordt er geen zuurstof onttrokken en het restproduct kaliumcarbonaat is ongevaarlijk en eenvoudig op te ruimen. Meer informatie over onze blussystemen en blustechnolgie.

RSL Fire Logo

Bent u geïnteresseerd in onze producten en diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Toepassingen